Årkester!

JAHA, nu ska jag presnetera min nya orkester 6 VOLT!

6 volt-info av Serafim i Juni 2009 inför nya plattan

"Arto Records" är mycket stolta över att få presentera 6Volts nya skiva. Den nu helt och hållet Örkelljunga-baserade trion, då Carl Fånt har flyttat från Perstorp till metropolen, har knepat och knåpat ihop trallvänliga hits som samlats på en särdeles iöronfallande cd.

Det har hänt mycket sedan senaste plattan och soundet från Artos basfiolspel har påverkats av att han bytt ut metallsträngarna till näsflött. Arto har efter ett års övertalning i det närmaste tvingat Lorka Bäckman till att övergå till ”slap-bass” spel vilket han nu gör med sådan finess att man inte kan sitta still när man tar del av det svängiga och dansanta beatet. Loa spelar nu villigt med denna teknik och det beror inte bara på de mutor han tillskansat sig. ( han får låna Seppos moped ibland och får också vinna i kortspel)

Men JAG SERAFIM har ett får som lystrat till namnet Smicksmockan, har fått åtta valpar den 4e Mars


Titta vad Arto har klätt op´na. JAHA sa jag Nu blev hon väl gravid. Möcke riktigt, NU STÅR JAG DÄR MED SMÖRET I SILL LÅDAN!

Det är en som vanligt omväxlande samlig melodier på skivan det beror på alla tre skriver musik och text. Och dessutom har LOA ett samarbete med Markaryds svar på Krister Sjögren ,nämligen Bengt Biltjuv, som har skrivit det mesta av texten till”Hela livet en dans”

Bengt BILtjuv


ARTO har med låten OH,OH,OH där han sjunger på Amrikanska, där 6volt har återskapat den unika 50-tals känsla med ett stadigt rocksväng. Med fler kanals teknik har de även lyckats med att få fram en bakgrundskör som ”Tomas Di leva ” annars har patent på.

Det var meningen att låten ”Säg ingenting utan LOA och SERAFIM” skulle sjungas av Risto men Seppo gjorde det så bra på sitt födelsekalas så han blev bedd av de andra att också sjunga in den på plattan. Han har skrivit sången själv och satt rekord hur många flicknamn det får rum i en vers!

Man får säga att pojkarna har gjort det som alla i skivbolagsbranschen strävar efter men få lyckats med, nämligen att ha med tretton självständiga hits men att det ändå är en sammanhängande skiva. Den annars samtidigt mycket kritiska Lill-Plösen (som figurerar i en av ARTOS texter) tycker att skivan går mycket bra ihop med pilsner och kallrökt Örkelljungakörv.

Skivsläppet kommer i början av Juli månad och då ska 6Volt turnera med sin husvagn i Stokhålm och samtidigt besöka en rad radiostationer. Så ställ in öronen på de lokala och regionala radiokanalerna så kommer 6Volt att spela i just din Radioapparat!






Risto med trumpten, tyvärhar han långt kvar te Ernie McCrackens trippelspel på saxomofån


Relisparty väntar. mer info komer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0