Han skäller i stället för att prata, och lapar upp maten utan att använda bestick. Den Finska gubbe som nu hittats efter att ha vuxit upp med hundar och katter kallas för Mowgli.

Femtitvåringen har tillbringat sitt liv instängd i en lägenhet tillsammans med hundar och katter, tills hon nyligen upptäcktes av myndigheterna, förklarade finsk polis på onsdagen.

I lägenheten i bodde även Gubbens kompis("Risto" och "Seppo", men " han 'uppfostrades' av hundar och papegojor och har aldrig varit utomhus", heter det i en poliskommuniké.

"Gubben lärde sig endast djurens språk" – uppenbarligen förstår han när han blir tilltalad på finska, men hans svar består av något som liknar hundskall.

Enligt polisens uppgifter var han klädd i trasor och "hoppade upp mot folk som en liten hund" när han hittades.

En föreståndare på den fyllescell där han nu tas om hand säger till tv-kanalen kanal7 att den gubben fortfarande beter sig som en hund, och till exempel föredrar att lapa i sig maten framför att försöka sig på bestick.

Gubben har fått namnet Arto, men myndigheterna har också gett honom smeknamnet Mowgli.

Gamla gubbar som växer upp tillsammans med djur tar ofta över deras beteende, något som kallas Mowgli-syndromet efter pojken i Rudyard Kiplings klassiska Djungelboken som växer upp med i första hand vargar i djungeln.

 

 

Ja DEN FINSKA TRION ARTO RISTO OCH SEPPO är ju på nya uptåg världen över. jag tror jag får dåndimpen!